Wie ben ik

aandachtig - nabij - betrokken - in het hier en nu - het is wat het is - persoonlijke groei

 

Welkom.

Ik ben Jos Smits. Als psycholoog ben ik geïnteresseerd in wat mensen beweegt. Via de geijkte paden in de psychologie ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij mindfulness.

 

Mijn kennismaking met mindfulness is ongeveer 10 jaar geleden. Ik merkte dat ik overal verklaringen voor bedacht en leefde eigenlijk alleen in mijn hoofd. Door dagelijks aandachtsoefeningen te doen ben ik meer in contact gekomen met wat ik voel. Dat verrijkt en verdiept mijn leven dagelijks. Dat gun ik ook andere mensen.

 

Mindfulness is mijn passie. Wat is leuker dan dagelijks met je passie bezig te zijn? Als psycholoog breng ik mindfulness en wetenschap samen. De kracht van mindfulness zit in de eenvoud. Met alle aandacht in het hier en nu. Er vinden psychologische en neurologische veranderingen plaats door dagelijks praktische en simpele mindful oefeningen te doen. Oefeningen welke je over brengt door ze ook zelf te doen, te ervaren.

 

Er vinden binnen mindfulness transformaties plaats die ongekend zijn. Dit geld zowel voor mensen die niet lekker in hun vel zitten als voor mensen die van therapie naar therapie gaan. Dit heb ik de afgelopen jaren werkend met mindfulness mogen meemaken.

 

Er zijn veel mensen die baat hebben bij het aanleren van mindfulness. Mensen die voortdurend in de stress leven. Mensen die chronische pijn ervaren. Mensen die depressief zijn. Mensen die met angsten leven. Ook mensen die hun leven graag op een of andere manier willen verrijken vinden in mindfulness een manier om dat voor elkaar te krijgen.

 

Om goed te kunnen begeleiden op weg in mindfulness heb ik naast mijn studie psychologie en gedragstherapie nog een opleiding gevolgd om mindfulness over te dragen. Deze opleiding heb ik gedaan bij het RINO-Zuid.

 

Ik ben lid van de VMBD.